kythera family kythera family
  

Life Stories

People > Life Stories > ΤΖΟΡΤΖ ΜΙΛΕΡ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

People > Life Stories

submitted by Ethnos Newspaper on 19.05.2015

ΤΖΟΡΤΖ ΜΙΛΕΡ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΕΘΝΟΣ «E» 17/5/2015

Μιλάει Ελληνικά και στηρίζει τις δράσεις της ομογένειας
Ο Τζορτζ Μίλερ γεννήθηκε στην πόλη Τσιντσίλα του Κουίνσλαντ, 3 Μαρτίου του 1945 με τον δίδυμο αδελφό του Γιάννη, ενώ η οικογένεια απέκτησε και άλλα δύο αγόρια, τον Χρήστο και τον Βασίλη.

ΤΖΟΡΤΖ ΜΙΛΕΡ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ - Ethnos Image 1

Οικογενειακή σύναξη στην Αυστραλία, μαζί με τους συγγενείς που έφτασαν από την Ελλάδα.
Στα δεξιά διακρίνονται ο Θανάσης και η Τούλα Σκλάβου.

Σε εκείνη την άκρη της Γης έπαιζε ινδιάνους και καουμπόηδες με τους φίλους του και παρακολουθούσε μερικά φιλμ της εποχής που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών. Αργότερα η οικογένεια έφτασε στο Σίδνεϊ, ενώ ο Τζορτζ μεταξύ άλλων υπήρξε και παπαδοπαίδι στον ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ο σκηνοθέτης του «Mad Max» σπούδασε Ιατρική μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, εργάστηκε σε νοσοκομείο και κέρδισε βραβείο σε διαγωνισμό μονόλεπτου φιλμ. Για χρόνια υπηρέτησε την Ιατρική πριν τον κερδίσει ο κινηματογράφος και σταδιακά γύρισε επαγγελματική σελίδα. Τα επείγοντα περιστατικά του δημόσιου νοσοκομείου όπου βίωσε δύσκολες καταστάσεις, τραυματισμούς και θανάτους, και η εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος για χρόνια ήταν η αναγκαία προϋπόθεση για να υποστηρίξει την καριέρα του σκηνοθέτη.
Η πρώτη ταινία του είχε τίτλο «Βία στο σινεμά μέρος πρώτον», αν και δεν υπήρξε ποτέ η συνέχεια. Σημείο-σταθμό βεβαίως αποτέλεσε ο «Mad Max». Ηταν το 1979 όταν ο Μίλερ παρουσίασε τον ήρωά του, έναν αστυνομικό που μεταμορφώνεται σε εκδικητή για τον χαμό της οικογένειάς του. Πρωταγωνιστής ο άσημος τότε Μελ Γκίμπσον, ο οποίος τότε έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.



Με τη σύζυγο και τον πρώτο τους γιο στα Κύθηρα.
Την ταινία, η οποία έγινε παγκόσμια επιτυχία, απέφερε τεράστια κέρδη και απέσπασε βραβεία δημιούργησε ο Τ. Μίλερ σε συνεργασία με τον Β. Κένεντι. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος το 1981 με πεδίο πάλι την Αυστραλία, ενώ το 1989 η τρίτη πράξη βρίσκει τον ήρωα Μαξ στη μέση της ερήμου σε ένα δυστοπικό μέλλον. Εκτός από τον «Mad Max» ο Τζορτζ Μίλερ έχει υπογράψει σημαντικά έργα και έχει διακριθεί πολλές φορές. Κέρδισε το Οσκαρ κινουμένων σχεδίων με την ταινία «Happy Feet», ενώ είχε και τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ για το σενάριο της ταινίας «Lorenzo's Oil» και την ταινία «Babe» στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου. Μάλιστα έχει συνεργαστεί με πολλούς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, όπως οι Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Σερ, Νικόλ Κίντμαν κ.ά.




Οι γονείς Μίλερ (κέντρο) και ο αδελφός του Γιάννης (αριστερά).
Δεν ξεχνά τις ελληνικές ρίζες του
Παράλληλα με την καλλιτεχνική καταξίωση όμως δεν ξεχνά ποτέ τις ελληνικές ρίζες. Στην Αυστραλία η πολυπληθής παροικία των Κυθηρίων με 50-60.000 μέλη αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση και ο Τζορτζ Μίλερ δίνει συχνά το «παρών» λέει ο Γιώργος Πούλος γραμματέας στον Σύνδεσμο Κυθηρίων και εκπρόσωπος του Kythira family net όπου υπάρχει εκτενής αναφορά και φωτογραφίες απο την πορεία της οικογένειας.



Κοντά στην Ομογένεια της Αυστραλίας. Με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κυθηρίων Βίκτωρα Κυπριώτη και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Σαμίου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64187974

Leave a comment